Google+

Донација – пацијент монитор за неонатални одсек

Јуче је у присуству градоначелника Града Сомбора, г-дина Антониа Ратковића и члана Градског већа за област спорта, омладине, деце и здравства Антонија Нађ Косановић, од стране предузећа „Боја“ д.о.о. из Сомбора уручен пацијент монитор Неонаталном одсеку Одељења за гинекологију и акушерство Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ Сомбор.

Вредност донације је 382.000,00 динара, а апарат су директору сомборске болнице др Драгану Растовићу уручили власник компаније „Боја“ д.о.о. Горан Јанковић и директор „Боја“ д.о.о. Драган Кусонић.

Овом приликом, на донацији су се захвалили в.д. директора Опште болнице Сомбор, др Драган Растовић као и др Ружица Кузмановић, неонатолог која је истакла да је ово први монитор који је набављен за неонатални одсек а који има могућност праћења виталних параметара новорођенчади, која су из било којих разлога респираторно и кардиоваскуларно угрожена.

Градоначелник је подсетио присутне да су се стекли услови да се ускоро започне са реконструкцијом комплетног породилишта чиме ће се побошљати услови збрињавања породиља и новорођенчади и значајно подићи квалитет здравствене услуге.