Google+

Принцеза Катарина донирала опрему сомборској болници

Принцеза Катарина Карађорђевић испоручила је сомборској Општој болници „Др Радивој Симоновић“ електричне кревете за интензивну негу са душеком и трансформатором, апарате за аспирацију и мерење крвног притиска, инвалидска колица и осталу медицинску опрему.

Донација је вредна 30.000 евра. Први људи града и болнице истакли су да је медицинска опрема од изузетног значаја за даљи рад са пацијентима.

Др Дарко Косановић, заменик директора Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ је рекао:
„Осим десет електричних кревета које смо добили захваљујући Фондацији принцезе Катарине, до сада смо имали само осам оваквих кревета. Ове које смо добили смештени су на јединице интерног одељења и одељења за хемодинамику. Поред тога, добили смо шест канти за био отпад, двоје инвалидских колица и осталу медицинску опрему од изузетног значаја за даљи рад са пацијентима“.

Душанка Голубовић, градоначелница града Сомбора напомиње:
„За нас је ова донација од изузетног значаја, јер омогућује већи квалитет за негу и лечење пацијената. Сомборска болница не покрива само рејон Сомбора, у коме живи око 80.000 грађана, већ ка њој гравитирају пацијенти из целог Западнобачког округа, а то је око 200.000 грађана“.

У Фондацији Принцезе Катарине истичу да ће и даље остати посвећени пружању помоћи српском здравству, а сомборској болници донирали су медицинску опрему у више наврата.