Google+

Општој болници Сомбор 30.950.000,00 од Владе АПВ за набавку медицинске опреме

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је у петак, 05.04.2019. уговоре вредне укупно 1,4 милијарде динара, за финансирање и суфинансирање набавке медицинске и немедицинске опреме, као и уговоре за инфраструктурна улагања представницима здравствених установа у АП Војводини.

Том приликом Општој болници „Др Радивој Симоновић“ Сомбор уручен је уговор у укупној вредности од 30.950.000,00 динара за набавку:

  • комплетне опреме за уролошку ендоскопију вредне 14.350.000,00
  • ултразвучног апарата са две сонде и програмом за стрес ехо за потребе Интерног одељења у износу од 8.600.000,00 динара
  • батеријског моторног система за сечење и бушење костију вредног 2.000.000,00 динара за потребе Одељења за ортопедску хирургију и трауматологију и
  • ултразвучног апарата са две сонде за потребе Службе за радиологију у износу од 6.000.000,00 динара.

Набавка ове медицинске опреме за нашу установу од великог је значаја јер наведени апарати нису занављани више од 12 година а поједини су стари и преко 25 година. По постављеним приоритетима, са којима је упознат и Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић, наставићемо да набављамо опрему која је неопходно за даље, неометано функционисање Опште болнице Сомбор као и значајно подизање квалитета услуге, истакао је в.д. директора, др Драган Растовић.

Приликом додела ових значајних уговора председник Покрајинске владе г-дин Игор Мировић истакао је: „Набавком нове опреме здравствени систем је додатно унапређен и модернизован, решене су листе чекања, омогућено је увођење нових дијагностичких процедура, а услови рада и боравка пацијента у болницама знатно су побољшани. За протекле три године урадили смо много, али овај посао није завршен.Циљ нам је комплетна реконструкција здравственог система, и развијање региoналних болница. Наставићемо да инвестирамо у област здравства, како би систем био што ефикаснији“, истакао је председник Мировић. Новина је, како је рекао, деловање и Канцеларије за јавна улагања која припрема реконструкцију више болница у АП Војводини, и клиника у оквиру Клиничког центра Војводине.

„Настављамо шта смо започели пре три године, а то је сврсиходно улагање у здравствени систем АП Војводине, у који, 30 година, готово да није улагано“, нагласио је покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић. „Велики смо посао урадили, али су велики задаци пред нама. Наш циљ је помоћи свим грађанима АП Војводине којима је здравствена помоћ неопходна. Без здравог човека не можемо у будућност“, изјавио је секретар Гојковић.