Google+

Донација матураната сомборске гимназије

Матуранти сомборске гимназије „Вељко Петровић“ уручили су у среду, 13. марта, вредну донацију Дечјем одељењу Oпште болнице “Др Радивој Симоновић“ Сомбор. У оквиру хуманитарне акције под називом „Новогодишње честитке за радост деце из Сомбора“, прикупили су средства којима су финансирали куповину инфузионе пумпе за потребе Одељења.

„Хуманитарну акцију спроводимо четврту годину за редом, односно само  настављамо акцију коју су осмислиле пређашње генерације гимназијалаца. Новогодишње честитке почели смо да правимо у новембру прошле године, а продавали смо их пред ногодишње празнике на многим местима у граду. Наше честитке откупила су многа предузећа, Градска управа и грађани, којима се и овом приликом захваљујемо и уз чију помоћ смо успели смо да сакупимо 127.000,00 динара“ – рекао је Милош Загорац, један од ученика који су учествовали у хуманитарној акцији.

У име Дечијег одељења ђацима сомборске гимназије захвалио се начелник, др Милан Арнаут, који је истакао да: „за време мог радног стажа био сам сведок многобројних донација племенитих људи и организација, али ова донација нашем одељењу је сигурно најдража, јер су ова деца диван пример какви сви ми треба да будемо у времену у којем живимо. Изузетно смо захвални ђацима сомборске гимназије јер нам је овај апарат био преко потребан и сигурно без њихове помоћи не бисмо могли да га набавимо. Инфузиона пумпа коштала је око 180.000,00 динара а разлику новца од примљених 127.000,00 динара издвојила је сомборска болница.