Google+

Посета представника владе Републике Србије и локалне самоуправе повређенима, који су хоспитализовани у Општој болници Сомбор, након железничке незгоде која се догодила 17.11. у место Ратково

Током јучерашњег дана, Министарка здравља др Даница Грујичић и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, обишли су повређене у саобраћајној незгоди која се догодила код Оџака, када су се сударили путнички и теретни воз. Представнике министарства су дочекали градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић, државна секретарка у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Душанка Голубовић, начелник Западнобачког управног округа Горан Нонковић и директор Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ Сомбор, др Драган Растовић и заједно са њима кренули у обилазак повређених који су збринути у Општој болници „Др Радивој Симоновић“ Сомбор.

Министарка Грујичић се захвалила здравственим радницима из Сомбора на благовременој реакцији и додала да ће Сомборска болница добити нову опрему за рад, као и да ће се радити на реконструкцији зграде у наредном периоду.

„Још једном са задовољством могу да констатујем да здравствени систем у Србији одлично функционише захваљујући медицинским сестрама, лекарима и осталим здравственим радницима. Сви пацијенти су збринути и ван животне опасности, а лакше повређени ће већ данас моћи да иду својим кућама. Када је реч о болници, она захтева реконструкцију и у наредном периоду ћемо радити на томе, а у току следеће године ће стићи и магнетна резонанца, како би се болница опремила свом потребном опремом“, изјавила је министарка Грујичић.

Министар Весић је нагласио како су радници „Србијавоза“ учинили све да се пруга што пре оспособи и додао да је узрок незгоде људска грешка.

„Хвала свим медицинским службама које су биле на терену како би збринули повређене. До незгоде је дошло грешком отправника возова из Раткова и истрага је у току. Нажалост, људи су део система и овакве грешке се дешавају. Министарство  ће радити на плану уређења и смањења оваквих незгода, а у току наредних недеља ће се почети са градњом јединственог диспечерског центра у Макишу, одакле ће се контролисати свака новоизграђена и реконструисана пруга“, изјавио је министар Весић.
Градоначелник Ратковић се захвалио министрима на посети Сомбору и додао како ће Град учинити све да помогне повређенима.

„Хвала министрима што су данас дошли у Сомбор да заједно обиђемо повређене у незгоди која се догодила. Желим да изразим посебну захвалност свим здравственим радницима који су учествовали у збрињавању повређених и могли смо да видимо да здравствени систем у Сомбору функционише на високом нивоу. Као Град Сомбор, потрудићемо се да свим повређенима који су са територије Града помогнемо и да на тај начин покажемо нашу солидарност у овако тешким тренуцима“ изјавио је градодначелник Ратковић.

Након обиласка повређених, министарка Грујичић, градоначелник Ратковић, државна секретарка Голубовић и директори Опште болнице и Дома здравља су обишли здравствене објекте у Војвођанској и Мирној улици, као и на Апатинском путу, како би погледали услове у којима раде здравствени радници, али и пацијенти који у тим објектима бораве.

ИЗВОР: https://www.sombor.rs/predstavnici-vlade-republike-srbije-i-lokalne-samouprave-obisli-povredjene-u-zeleznickoj-nezgodi-kod-odzaka/