Google+

Обавештење за јавност из Опште болнице Сомбор о стању повређених пацијената у железничкој несрећи

Дана, 17.11.2023. године, око 19 часова, дошло је до судара путничког и теретног воза у месту Раткову, у близини Оџака. Сви пацијенти су упућени на Одељење за пријем тријажу и збрињавање ургентних стања Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ Сомбор. Већина пацијената је упућена приватним путничким возилима, а три пацијента је довезла СХМП Оџаци, која је на лицу места вршила тријажу повреда.

За око три сата прегледано је 52 пацијента. Од 52 повређена, пет пацијената је хоспитализовано у нашој установи, од којих је један са тешким телесним повредама јетре и преломима ребара смештен на Јединици интезивне неге. Четири пацијента, који су тренутно у стабилном стању, смештени су на Одељење хирургије због повреде главе и прелома ребара.

Остали пацијенти су након прегледа и дијагностике враћени на кућно лечење са преломима носа, доње вилице, нагњечењима грудног коша, трбуха и крста, као и са истегнућима вратне кичме, раменог зглоба, колена и скочног зглоба.

По сазнању о саобраћајној несрећи, одмах се одазвао на позив за збрињавање повређених додатно већи број лекара Опште болнице Сомбор: специјалиста ургентне медицине, хирургије, радиологије, офталмологије и оториноларингологије, урологије и анестезиологије, као и велики број медицинских сестара и рентген техничара, због чега су сви повређени адекватно збринути за веома кратак период од три сата а којима се овом приликом срдачно захваљујем.

в.д. директора Опште болнице “Др Радивој Симоновић” Сомбор
др Драган Растовић