Google+

Међународни дан сестринства

Међународни дан сестринства, 12. мај, обележава се у целом свету у спомен на рођење Флоренс Најтингејл, која је установила и увела образовање медицинских сестара као посебну дисциплину у оквиру деонтологије.

Главна сестра Опште болнице “Др Радивој Симоновић” Сомбор, Ђурђа Бадовинац, овом приликом захвалила се свим својим колегиницама и колегама на сарадњу и несебичном залагању посебно у протеклој години која је за све била велики изазов.

Овогодишња тема  и слоган кампање поводом Дана сестринства је “Сестринство – глас који води – визија здравствене будућности“, посебно актуелна у време пандемије ковида 19.

Међународно веће сестара и техничара ће током 2021. године скретати пажњу на посебно изражене ризике своје професије, на значај образовања и потребу за улагањем у најистуренији медицински кадар у здравственим системима свих земаља света.

Уједно честитку поводом међународног Дана сестринства, уз пригодан поклон и захвалницу, упутио је и председник општине Кула, г-дин Дамјан Миљанић коју је, у његово име, главној сестри болнице и сестрама из Ковид зоне уручила помоћница председника општине Кула, г-ђ Љубица Тијанић.

Општина Кула – Дан сестринства