Google+

Обавештење о новој функционалној реорганизацији одељења Опште болнице Сомбор

Због повећања броја новозаражених пацијената Општа болница Сомбор морала је да изврши још једну функционалну реорганизацију како би обезбедила већи капацитет Ковид Одељења.

С тим у вези, осим Одељења за плућне болести и Интерног одељења у сврху смештаја пацијената оболелих од ковида отворено је и Covid инфективно одељење (где је до сада било Одељење за плућне болести).

Пацијенти Одељења за плућне болести премештају се на III спрат Хируршког блока, односно у део Одељења за ортопедију где је већ измештено Интерно одељење.

Пријем пулмолошких пацијената врши ће се кроз интернистички пријем који се обавља у склопу Одељења за хитан пријем и збрињавање ургентних стања у приземљу Хируршког блока, сем оних пацијената – сумњи на Ковид који се примају на преглед и евентуални пријем преко респираторне амбуланте у улици Солунских бораца.

Хитни ендоскопски прегледи (гастроскопије и колоноскопије) Ковид позитивних пацијената ће се радити у интернистичком ендоскопском кабинету који се налази унутар Ковид одељења смештеног у згради Интерног одељења.

в.д. директора Опште болнице Сомбор
др Драган Растовић