Google+

Обавештење о изменама у раду Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ Сомбор

Због све укупног погоршања епидемиолошке ситуације и повећања броја запослених PCR позитивних на COVID 19 од петка, 13.11.2020. године мења се организација рада у Општој болници „Др Радивој Симоновић“ Сомбор.

Престаје редован рад свих специјалистичких и субспецијалистичких амбуланти. 

Сви пацијенти који се припремају за интервенције у установама терцијарног нивоа биће дијагностички обрађени.

Сви хитни пацијенти ће се по раније утврђеним критеријумима примати у болницу након спроведене тријаже од стране медицинског особља на главном улазу у болницу, у улици Симе Матавуља.

До даљњег одлаже се елективни оперативни програм, ради се ургентни оперативни програм, траума (повреде) и малигнитети.

Пријем онколошких пацијената који примају хемотерапију или су у припреми за хемотерапију и контроле обављају се пo раније дефинисаним протоколима.

Пријем пацијената за дијализу обавља се по распореду Одсека за хемодијализу интерног одељења.

Молили би све грађане који имају респираторне тегобе: кашаљ, повишену температуру, губитак чула укуса и мириса, болове у мишићима, главобољу и слично да се прво јаве у респираторну амбуланту надлежног Дома здравља, како би се обавили прегледи и тријажа пацијената који би се уз предложену терапију враћали кући или били упућени у респираторну амбуланту болнице ради даље обраде и дијагностике. На овај начин би обезбедили бољи и ефикаснији рад респираторне амбуланте Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ Сомбор.