Google+

Донација Удружења Подунавских Немаца места Ратоково Општој болници Сомбор

Дана 23.09.2019. године у Општој болници „Др Радивој Симоновић“ Сомбор извршена је примопредаја медицинске опреме коју је донирало Удружење Подунавских Немаца места Ратково из Лангенбруцкена у Немачкој. Ову акцију иницирао је и водио бивши министар Унутрашњих послова Баден Вуертенберга, господин Херберт Рех. Транспортне трошкове преузео је Црвени крст немачког града Карлсруе а царинске и остале обавезе фирма Сименс.

Приликом примопредаје ове опреме, председник Завичајног удружења Ратковчана, господин Рех истакао је: „Наши родитељи и наши преци су живели у месту Раткову и радује ме много што можемо да поклонимо сомборској болници медицинску опрему која би унапредила даљи рад ове болнице“.

Директор Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ Сомбор, др Драган Растовић, захвалио се гостима на донацији и изразио наду да ће се ова сарадња наставити и у будућности.

У клиници Карлсруе, како наводе чланови Завичајног удружења Ратковчана у Немачкој, у припреми су велики медицински апарати за донацију који морају проћи контролну проверу стања и исправности и, уколико би законске и администативне процедуре у Србије то дозволиле, ова опрема би могли бити део наредне хуманитарна помоћи сомборској болници.