Google+

Изјава за јавност поводом пожара који је синоћ захватио Одељење за физикалну медицину и рехабилитацију у Бездану

Синоћ, 24.01.2024. године, око 19 часова дошло је до пожара на објекту терапеутског блока Одељења за физикалну медицину и рехабилитацију Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ Сомбор, које се налази у насељеном месту Бездан.

Брзом интервенцијом сви пацијенти и запослени су евакуисани и збринути. У том тренутку, на Одељењу је било хоспитализовано 59 пацијената. У овом пожару нико није настрадао нити је било повређених.

Најбржом реакцијом припадника Ватрогасне службе Сомбор, као и Добровољних ватрогасних друштава из Бездана, Бачког Моноштора, Стапара, Станишића, Гакова и Купусине, спречено је даље ширење пожара и током целе ноћи радило се на локализацији и контроли истог.

Пожаром је захваћено између 2005м2 и 2200м2 објеката где су били смештени комплетан терапеутски блок и базени. Сви објекти су осигурани.

Од раног јутра на терену је и екипа Министарства унутрашњих послова која ради на увиђају на основу којег би се требао утврдити узрок овог пожара.

Менаџмент Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ Сомбор овом приликом се захваљује свим ватрогасним друштвима, одговорним грађанима Бездана, запосленима Одељења за физикалну медицину и рехабилитацију, градоначелнику Града Сомбора, г-дину Антониу Ратковићу, који је одмах изашао на лице места, као и свим онима који су на било који начин допринели да се овај пожар локализује.

Одељења за физикалну медицину и рехабилитацију радиће у другом режиму о чему ће јавност бити накнадно обавештена.

в.д. директора Опште болнице
„Др Радивој Симоновић“ Сомбор
др Драган Растовић