Google+

Нова опрема Одељењу за физикалну медицину и рехабилитацију Опште болнице Сомбор

Средствима одобреним од стране Покрајинског секретаријата за здравство по Конкурсу за изградњу, одржавање и опремање здравствених установа у 2023. години, зановљена је целокупна опрема на Одељењу за физикалну медицину која је стара преко 35 година. Укупна вредност целокупне опреме је 2.924.300,00 динара.

У јулу месецу ове године испоручена је опрема Одељењу за физикалну медицину и рехабилитацију које се налази се у селу Бездан и у којем се примењују: електро, кинези, термо, магнето, крио, ласер, радна терапија, хидро и хидро кинези терапије. У свом саставу има стационар са 80 болничких кревета, амбулантни блок и терапеутски блок са два базена са термалном водом. У просеку дневно у стационарном делу је хоспитализовано 60-80 непокретних и тешко покретних пацијената док кроз амбулантни део прође између 110-130 пацијената.

Том приликом Одељење је добило: Апарат за ласеро терапију, Апарат за ултразвучну терапију са додатном Handsfree сондом и Тракциони уређај.

Пре неколико дана, по истом конкурсу, испоручена је опрема Одсеку за физикалну медицину, рехабилитацију и рану рехабилитацију које се налази у склопу болничког комплекса у Сомбору на Војвођанској улици. У Одсеку се примењују: електро, кинези, термо, магнето, крио и радна терапија. У две смене, кроз ове амбуланте, дневно прође око 100-120 пацијената. То су болесници који немају потребу за хидро третманима и/или немају потребу да буду смештени у стационар у Бездану. Осим њих ту су пацијенти који су хоспитализовани на осталим Одељењима наше установе а имају потребу за раном рехабилитацијом.

Одсеку је испоручен: апарат за TENS терапију, два апарата за терапију са галванском струјом, магнет са соленоидом пречника 30цм и простирком, ласер са скенирајућом сондом, апарат за терапију са диодинамичким струјама, апарат за комбиновану електро терапију и ултразвучни апарат са сондом 3MHz/5cm2.