Google+

Испоручена опрема у јединици за мождани удар, Одељења за неурологију Опште болнице Сомбор

На основу Јавног конкурса Покрајинског секретаријата за здравство за финансирање односно суфинансирање изградње, одржавања и опремања здравствених установа у 2022. години Општој болници „Др Радивој Симоновић“ Сомбор су, између осталог, одобрена средства за набавку опреме за новоформирану Јединицу за мождани удар Одељења за неурологију у укупној вредности од 9.408.000,00 динара.

  • Три пацијент монитора за праћење виталних функција најтежих пацијената;
  • Апарат за електроенцефалографију – ЕЕГ са радном станицом и програмом за клиничко ЕЕГ снимање и преглед, монтажу, мапирање фреквенција и амплитуда;
  • Апарат за електромионеурографија – ЕМНГ са радном станицом и програмом за клиничко ЕМНГ снимање;
  • Ултразвучни колор – доплер апарат са 21,5″ FULL HD LED монитором осетљивим на додир, опремљен са линеарном мултифреквентном сондом опсега 3-13,5 MHz.

За комплетно опремање ове новоформиране јединице за мождани удар, која је почела са радом у јануару ове године, неопходна је била набавка још три пацијент монитора како би се покрили свих 6 болничких лежајева, колики је капацитет ове јединице.

За потребе основне дијагностике набављени су: Ултразвучног колор – доплер апарата са линеарном мултифреквентном сондом за преглед крвних судова врата; Апарат за електроенцефалографију – ЕЕГ који дијагностичком методом у неурологији детектује абнормалности мождане активности; Апарата за електромионеурографија – ЕМНГ који се користи као једна од најбољих дијагностичких метода за испитивање свих неуромишићних болести.