Google+

АПАТИНСКА ПИВАРА УРУЧИЛА ЗНАЧАЈНЕ ДОНАЦИЈЕ ОПШТОЈ БОЛНИЦИ СОМБОР

У протеклих пар месеци, Општа болница “Др Радивој Симоновић“ Сомбор постала је богатија за неколико донација које је обезбедила друштвено одговорна компанија Апатинска пивара. Тако је од децембра 2021. године болници дат на располагање мазутно-гасни горионик за парни котао, чиме је обезбеђено резервно решење у случају квара на главном котлу и/или проблема у снабдевању гасом.

„Драго нам је што можемо да будемо подршка локалној заједници у којој послујемо, а нарочито здравственој установи као што је Општа болница Сомбор. Када смо решили да урадимо замену горионика у нашој пивари, није било дилеме коме ћемо донирати горионик који је у изузетном стању преузет на коришћење од стране болнице у Сомбору“, кажу у Апатинској пивари.

„Ова активност је само наставак подршке коју Апатинска пивара обезбеђује здравственом систему Србије, а нарочито од појаве корона вируса. У априлу 2020. године, Апатинска пивара уплатила је Републичком фонду за здравствено осигурање седам милиона динара како би подржала борбу против ковида-19 и тиме омогућила набавку средстава неопходних за лечење током пандемије” наводе у Апатинској пивари.

Такође, ове недеље је из Апатинске пиваре стигло и 10 изузетно очуваних и функционалних ормара који ће наћи своје место у просторијама болнице у Сомбору.

„Ова и претходна донација нам заиста значе јер знамо да имамо подршку одговорних компанија попут Апатинске пиваре која је препознала да наша болница цени сваки напор и племенит гест чиме смо у могућности да пружимо како бољу здравствену услугу тако и лакшу организацију пословања наше здравствене установе“, наводи др Драган Растовић, в.д. директора Опште болнице Сомбор.