Google+

Значајне донације Дечијем одељењу Опште болнице Сомбор од хуманитарне организације УГ „Хуманизација“

У протеклом периоду хуманитарна организација УГ „Хуманизација“, која се примарно бави прикупљањем лименки и пластичних чепова који се рециклирају и на тај начин се стално прикупља новац за различите акције, уложили су до сад 630.000,00 динара у опрему за Дечије одељење Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ Сомбор.

Уз помоћ фирме „Медипро“ МПМ из Београда и донаторима, који су желели да остану анонимни, УГ „Хуманизација“ испоручила је инхалатор у вредности од 30.240,00 динара који ће у знатној мери олакшати рад и обезбедити квалитетно лечење већег броја хоспитализоване деце као и деце које се прегледају у дежурној амбуланти.

Удружење грађана „Хуманизација” покренуло је акцију прикупљања средстава за куповину пацијент монитора који се користи за праћење различитих физиолошких параметара како би медицинском особљу константно пружао информације о стању пацијента. Чланови овог удружења, Мануела Сабо Кнежевић и Срђан Ђорђевић, поклон су предали колективу Дечијег одељења Опште болнице Сомбор и начелнику др Милану Арнауту.
Том приликом начелник одељења захвалио се на овој вредној донацији која је од изузетног значаја за праћење виталних фунција тежих пацијената. У даљем разговору договорен је следећи велики циљ – обнављање дечијих болничких кревета и куповина неколико мањих апарата. Представници УГ „Хуманизација“ истакли су да у наредном периоду планирају да више укључе школе и ђаке, да организују радионице и едукације о заштити животне средине и рециклажи.

Свега четири месеца након започете акције прикупљања потребних средстава како би купили 16 нових кревета за Дечије одељење, представници хуманитарна организација „Хуманизација” Мануела Сабо Кнежевић и Срђан Ђорђевић и представница „Агрисера” Симонида Чубрило испоручили су шест нових болничких кревета.

Том приликом истакли су да је новац за куповину три кревета донирала компанија „Агрисер доо” из Алексе Шантића а за остала три новац је сакупљен из донација грађана и средствима од рециклаже лименки. „Када смо започели акцију Дечије одељење је имало само осам нових кревета и било је потребно још 16, како би сва деца имала оно основно што је потребно док леже у болничкој постељи. Акција није завршена, настављамо са прикупљањем средстава и даље како бисмо купили још десет кревета“ – рекла је Мануела Сабо Кнежевић.

Колектив Опште болнице Сомбор захваљује се на великом уложеном труду и опредељеним значајним средствима за набавку све досадашње опреме за Дечије одељење као и исказаној жељи УГ „Хуманизација“ да настави да помаже примарно најмлађим пацијентима Западнобачког округа који гравитирају нашој установи.