Google+

За крај 2020. године значајне донације у опреми Општој болници Сомбор

Непосредно пред крај 2020. године Општа болница „Др Радивој Симоновић“ примила је две значајне донације које ће у многоме унапреде рад Ковид одељења наше установе.

У понедељак, 28.12. од стране Пољопривредне стручне службе Сомбор (ПСС) а у сарадњи са Градом Сомбором, директор ПСС Владимир Сабадош и градоначелник Сомбора Антонио Ратковић предали су на коришћење пацијент монитор за интензивно праћење витално угрожених пацијената као и троканални ЕКГ уређај.

Донација је организована на иницијативу запослених у Пољопривредној стручној служби, а укупна вредност апарата је 660.000,00 динара.

Др Драган Растовић, в.д. директора Опште болнице Сомбор, захвалио се ПСС и Граду на донацији која је реализована у року од недељу дана, истакавши да је она у овом тренутку од великог значаја за болницу.

„Ради се о пацијент-монитору за праћење виталних параметара витално угрожених пацијената, везано, пре свега за Ковид одељење, и троканални ЕКГ апарат за бележење ЕКГ функције срца. Још једном бих се захвалио директору ПСС и надам се да ће ова вредна донација свакако допринети раду болнице. Апарат ће се налазити у Ковид грудном одељењу, тамо где се налазе пацијенти са најтежом клиничком сликом“ објаснио је Др Растовић.

„Донацију реализујемо заједно са Градом Сомбором, с којим Пољопривредна стручна служба има веома добру сарадњу, као и са општинама Оџаци и Апатин. Ово је била жеља свих запослених и нашег руководства да помогнемо, с обзиром да смо ми релативно мало привредно друштво, али у власништву Републике Србије, ми смо успели да прикупимо ова средства и оно што је јако добро, што би се захвалио и добављачу, да су они практички за седам дана донели опрему, која ће одма бити у функцији болесних на одељењу, тако да се надамо да ћемо и медицинском особљу, а и пацијентима помоћи са оваквим средствима“ том приликом је истакао директор Пољопривредне стручне службе господин Владимир Сабадош.

У уторак 29.12.2020. примљена је још једна значајна донација за Ковид одељење. Реч је о најсавременијем покретном респиратору „HAMILTON T-1“ , компатибилном вентилатору са свим стандарним модовима вентилације за интензивну негу, предвиђен и за транспорт и/или премештај пацијента јер је уз апарат испоручена и боца са редуктором притиска са брзом спојком. Вредност ове донације је преко 2.980.000,00 динара.

Ова донације је примљена од Концерна „Бамби“ Пожаревац као подршка запосленима здравствене установе у циљу побољшања услова лечења у оквиру борбе против пандемије Ковид-19.
Овај савремен апарат лак за коришћење и практичан за пренос веома је значајан посебно у условима рада на Ковид одељењу а у будућности за вентилацију пацијената који су смештени на јединицама интензивне неге Опште болнице Сомбор

В.д. директора, др Драган Растовић, исказао је велику захвалност свима који су препознали нашу потребу у овом тешком периоду и унапредили и олакшали рад запосенима а уједно подигли квалитет здравствене заштите за целокупно становништво који гравитира нашој установи.