Google+

Нови ултразвучни апарат набављен средствима прикупљеним по основу одлагања кривичног гоњења – опортунитета

14.10.2020. у Београду је званично додељена опрема која је и ове године набављена средствима прикупљеним по основу одлагања кривичног гоњења – опортунитета код Министарства правде Републике Србије.

Том приликом министар здравља Златибор Лончар и директор Управе за извршење кривичних санкција Министарства правде Дејан Царевић, који је и председник Комисије Министарства правде за доделу средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења – опортунитета, су истакли да је ове године било опредељено 500 милиона динара и да је тај износ расподељен на 130 пројеката од јавног значаја, а да је највише средстава издвојено за област здравства – 236.891.692,00 динара, што је скоро половина укупних средстава.

Општој болници „Др Радивој Симоновић“ Сомбор су и ове године, на истом конкурсу, додељена средства у износу од 6.300.000,00 динара за набавку ултразвучног апарата за потребе Радиолошке службе.

Набављен је апарат „Acusion Impact“, произвођача „SIEMENS Healthcare“ са две сонде; линеарном и конвексном. Овим је заокружено занављање ултразвучних апарата за Радиолошку службу наше установе и обезбеђен даљи, неометан рад на савременим уређајима високе резолуције који пружају могућност даљег развоја кроз примену нових здравствених технологија.