Google+

Донације реномираних спортиста Општој болници Сомбор

Током трајања пандемије Корона вируса многи људи добре воље помогли су, и настављају да помажу, Општој болници „Др Радивој Симоновић“ Сомбор. Од најмањих донација до набавке значајне и скупе опреме, наша установа се неизмерно захваљује.

Најзначајнију донацију Општа болница Сомбор је примила од прослављеног кошаркаша Николе Јокића и његове породице. Набавком портабилног ултразвучног апарата „Logiq V-2“ произвођача „General Electric“ наша установа је добила могућност примене савремене, доказане методе ултразвука плућа за дијагностиковање и праћење пнеумоније изазване SARS-CoV-2 вирусом где је ултразвук, нарочито портабилни, нашао примену, пре свега као метода која је јефтина, брза, лако поновљива и без радијације.

Значајна употреба овог апарата биће и након окончања пандемије где Општа болница Сомбор наставља да користи уређај који је лако преносив и може имати примену у Служби за радиологију, на Одељењу за пријем, тријажу и збрињавање ургентних стања, у Ангио сали, на Одељењу за анестезију, реаниматологију и интензивну терапију…

Осим наведног апарата породица Јокић је донирала и заштитну опрему: заштитне маске, каљаче и капе.

13.05.2020. уручена је опрема набављена захваљујући донацији фудбалера Милоша Косановића

Милош Косановић донирао је Граду Сомбору 9.000 евра за помоћ у борби против пандемије корона вируса, са жељом да се помогне здравственим установама и његовом родном месту Чонопљи. Градско веће града Сомбора одлучило је да се од донираних средстава, 583.332,00 динара, део издвоји Општој болници „Др Радивој Симоновић“ Сомбор за набавку четири аспиратора „Aspeed Professional“ са две пумпе 1Л и видео ларингоскопа „VS-10“.

Др Драган Растовић том приликом захвалио се на вредној донацији која ће, према његовим речима, сигурно унапредити рад ове здравствене установе у данашње време Ковид епидемије.

Др Соња Вукелић Газдић, начелница Одељења за анестезију и интензивну терапију, рекла је да ће ова опрема бити врло корисна и након завршетка епидемије: „Видео ларингоскоп је део опреме који до сада нисмо имали и који у многоме помаже раду анестезиолога, првенствено у ситуацији епидемије Корона вирусом. Он пружа безбедност анестезиологу и анестетичару који успостављају дисајни пут код најтежих пацијената“ објаснила је др Соња Вукелић Газдић и додала да су веома значајни и донирани аспиратори за одржавање дисања пацијената, који ће се користити на свим одељењима болнице.