Google+

Донација фондације „Осмех на дар“ Дечијем одељењу

У суботу, 08.02.2020., на Дечијем одељењу Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ Сомбор уручена је вредна донација од 8 нових болничких кревета од стране фондације „Осмех на дар“ из Новог Сада.

Фондација „Осмех на дар“ је прва студентска хуманитарна фондација, активна од 2006. године, а званично основана 2009. године. Основни циљеви фондације су, између осталог, помоћ социјално и здравствено угроженој деци и деци са посебним потребама у Србији. У склопу своје 14. новогодишње акције, у децембру месецу 2019. на 4. Фестивалу лампиона у Новом Саду скупљена су одређена средства која су усмерена на донације Општој болници Сомбор и Општој болници Сремска Митровица. У договору са начелником Дечијег одељења, др Миланом Арнаутом, купљено је 8 нових кревета.

Овом приликом др Милан Арнаут исказао је велику захвалност на овој значајној донацији која је плод несебичног хуманитарног рада младих људи и нагласио да је донација стигла у право време као замена дотрајалим лежајевима а у нади да ће се ускоро обновити и преосталих 17 болничких лежајева од укупно 25 колики је капацитет Дечијег одељења.

Др Милисав Вујовић, Помоћник директора за медицинска питања Опште болнице Сомбор, упутио је захвалност у име директора и свих запослених и похвалио присутне који поред свих својих обавеза на факултету одвајају време за бављење хуманитарним радом и оваквим примером постичу младе да се осврну на оне којима је помоћ најпотребнија.