Google+

Ново санитетско возило са комплетном медицинском опремом у Општој болници Сомбор

Министарка правде Нела Кубуровић и министар здравља Златибор Лончар предали су јуче 19 медицинских возила, међу којима је 11 санитета, здравственим установама у Србији који су обезбеђени средствима прикупљеним по основу одлагања кривичног гоњења – опортунитета.

Општој болници „Др Радивој Симоновић“ Сомбор, овом приликом, уручени су кључеви новог санитетског возила опремљеног адекватном медицинском опремом за транспорт витално угрожених пацијената.

Министарка Кубуровић је подсетила да Министарство правде већ трећу годину за редом расписује јавни конкурс како би се распоредила средства из опортунитета, а да је ове године на 130 корисника, расподељено 445 милиона динара.

„Унапређење здравственог система један је од главних циљева Владе Србије, што je препознала и Kомисија Министарства правде, која је управо дала приоритет пројектима из области здравства.“, истакла је министарка Кубуровић.

Кубуровић је указала да ће почетком 2019. године бити расписан нови јавни конкурс за доделу средстава, захваљујући раду јавних тужилаштава који су током 2018. године више од 15.000 предмета окончали путем опортунитета.

Mинистар здравља Златибор Лончар истакао је да је ове године из средстава из опортунитета више од 200 милиона динара уложено у здравствене установе, као и да је цео процес био транспарентан.

„Ова набавка за нашу установу је веома значајна“, истакао је Др Растовић, „Општа болница Сомбор има два санитетска возила од којих ни једно није опремљено адекватном, медицинском опремом неопходном за транспорт пацијената, посебно оних витално угрожених, као и осталих пацијената којима је из било ког разлога неопходан третман у другим секундарним или терцијарним здравственим установама, од неонаталних, педијатријских до одраслих. Набавком новог, опремљеног возила транспорт ће се одвијати неометано, за реално потребно време, олакшаће се рад медицинском особљу и подићи ниво квалитета здравствене услуге“.