Google+

Ново санитетско возило за Општу болницу Сомбор

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је у петак, 15.05.2020., кључеве 21 санитетског возила са пратећом медицинском опремом представницима здравствених установа у АП Војводини, за шта је из покрајинског буџета издвојено 100 милиона динара.

По Одлуци Владе АПВ једно од двадесет и једног возила дато је на коришћење Општој болници „Др Радивој Симоновић“ Сомбор. Санитетско возило марке „FIAT Ducato“, укупне вредности 4.761.900,00 динара, опремљено је са:

  • фиксним сетом за кисеоник;
  • носилом;
  • кардиолошком столицом;
  • ЕКГ апаратом и
  • дефибрилатором.

Др Драган Растовић је истакао да „наведена опрема углавном задовољава ургентни транспорт, а недавно смо добили и транспортни респиратор, тако да, опрема ће бити комплетна”,

Покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић изјавио је да је ова покрајинска влада од првог дана улагала у здравствени систем Војводине, као и у овај важан сегмент, набавку санитетских возила и возила за дијализу са комплетном пратећом медицинском опремом, неопходних за ефикаснији рад свих здравствених установа, у нади да ће се наставити континуирано улагање у област здравства.

В.д. директора Опште болнице Сомбор, др Драган Растовић, том приликом је истакао: ”У задње четири године Покрајинска влада је издвојила значајна средства за све сегменте унапређења рада свих здравствених установа, како инфраструктурних тако и у занављања медицинске опреме, набавку нове опреме, улагања у кадрове, и могу напоменути да у задње 4 године, само здравствене установе Покрајине су добиле 60 санитетских возила, за разлику од нпр. 2005. до 2016. године, за 11 година, Покрајина је издвојила средства само за 16 возила за целу територију АПВ“.

Он додаје и да је значај овог возила за Општу болницу Сомбор утолико већи када се узме у обзир да у току једне године из наше установе се превезе у просеку од 350 до 400 ургентних транспорта у установе терцијарног нивоа, те је још једном изразио захвалност за овако важну донацију, како у своје лично име и у име здравствених радника Опште болнице Сомбор, тако и у име свих грађана Западнобачког округа.