Google+

Уговор за набавку санитетског возила

Влада Републике Србије је на седници одржаној дана 17.05.2018. године донела Решење о додели средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења – опортунитета код Министарства правде РС.

На основу решења, у петак 1. јуна 2018., у Клубу посланика, министар правде Нела Кубуровић уручила је, између осталих, в.д. директору Опште болнице “Др Радивој Симоновић“ Сомбор, др Драгану Растовићу, уговор у износу од 5.500.000,00 динара за набавку санитетског возила опремљеног адекватном медицинском опремом за транспорт витално угрожених пацијената.

„За нашу установу ово је веома значајан уговор“, истакао је Др Растовић, „Општа болница Сомбор има два санитетска возила од којих ни једно није опремљено адекватном, медицинском опремом неопходном за транспорт пацијената, посебно оних витално угрожених, као и осталих пацијената којима је из било ког разлога неопходан третман у другим секундарним или терцијарним здравственим установама, од неонаталних, педијатријских до одраслих. Набавком новог, опремљеног возила транспорт ће се одвијати неометано, за реално потребно време, олакшаће се рад медицинском особљу и подићи ниво квалитета здравствене услуге“.

Општа болница “Др Радивој Симоновић“ Сомбор средства за набавку возила добила је на основу пријаве на јавни конкурс за доделу срадстава прикупљених на основу одлагања кривичног гоњења код Министарства правде, посредством Покрајинског секретаријата за здравство. Приликом доделе уговора министарка правде Нела Кубуровић изјавила је да “у последње три године путем овог јавног конкурса распоређено милијарду и 148 милиона динара на скоро 300 пројеката. Ове године 445 милиона динара“. Кубуровић је указала да је Комисија и ове године веома добро и предано радила и да је од 1.336 пројеката, предложила Влади њих 130, која је својим Решењем то и потврдила.
„Више од 200 милиона динара додељено је пројектима из области здравства међу којима су домови здравља, Клинички центар Србија, ГАК Народни фронт, Институт за ортопедско хирушке болести Бањица, здравствени центри широм Србије који ће тај новац утрошити на набавку санитета и возила са пратећом медицинском опремом, као и друге медицинске апарате“, рекла је Кубуровић

Свечаној додели уговора присуствовао је и министар здравља Златибор Лончар, државни секретар Министарства културе и информисања Александар Гајовић и помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја Александар Пајић