Google+

Потписани уговори за набавку медицинске опреме

У петак, 02.03.2018. године, у Покрајинској влади директорима 18 здравствених установа чији је оснивач АП Војводина, предати су уговори вредни укупно 400 милиона динара. Уговоре за набавку медицинских апарата и друге опреме уручио је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Том приликом директор Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ Сомбор, др Драган Растовић, потписао је уговор вредан 42.500.000,00 динара за набавку 16-слајсног ЦТ апарата и комплетног система за видео колоноскопију.

Општа болница Сомбор је једна од три здравствене установе на територији АП Војводине која је овом приликом добила средства за набавку новог ЦТ апарата.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић искористио је прилику да најави важну вест која се тиче здравствених установа: „У наредних 60 дана имаћемо додатних милијарду динара на располагању за даље набавке најсавременије опреме за цео здравствени систем у Војводини. И друге регионалне болнице ће моћи да конкуришу за набавку ЦТ апарата и успећемо да набавимо нове магнетне резонанце за Клинички центар Војводине. За потребе здравственог система у Војводини биће омогућена набавка најсавременије медицинске опреме“.

Он је подсетио да је Покрајинска влада за годину и по дана, успела да покрене велике инвестиције, као што су нова зграда Хитне помоћи у Новом Саду, комплетна реконструкција дела Опште болнице у Панчеву, набавка 21 санитетског возила за мање развијене општине и реконструкције Клинике за ортопедску хирургију и трауматологију, Клинике за инфективне болести и Клинике за болести ува, грла и носа у оквиру Клиничког центра Војводине.

Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић је навео да је Покрајинска влада за унапређење здравства у Војводини у прошлој години обезбедила 1,85 милијарди динара и да се, данас потписаним уговорима у вредности од 400 милиона динара, наставља са улагањима, што говори о односу Покрајинске владе према здравству и свести о улози и значају опремања здравствених установа најсавременијом опремом.