Google+

Успешно реализована комплексна уролошка операција – парцијална цистектомија са лимфаденектомијом

Захваљујући успешној сарадњи уролога Одељења у Врбасу и Сомбору, као и Уговору о пословно техничкој сарадњи који је потписан у јулу 2017. године, у сомборској болници је дана 30.01.2018. године реализована комплексна уролошка операција, парцијална цистектомија са лимфаденектомијом.

Руковођени ентузијазмом уролога и волонтеризмом здравствених институција и појединаца који су у њима запослени успешна реализација парцијалне цистектомије са лимфаденектомијом у регионалној болници „Др Радивој Симоновић“ омогући ће већи степен хирушких интервенција код пацијената са малигним обољенима мокраћне бешике, односно скраћење рока од тренутка постављања дијагнозе до почетка лечења а потом и излечења пацијената са овом врстом обољења. Сарадјујући на изазовним хирушким интервенцијијама попут ове здравствени радници су у прилици да унапреде своја знања која потом примењују у свакодневној пракси.

Висок степен посвећености и континуирано стручно усавршавање здравствених радника регионалних болница предуслов је да не само хиршки интервенције већ и постоперативни ток, а тиме и прогноза за лечење и излечење пацијената буду на још вишем нивоу.