Google+

Уручење донације Фондације Принцезе Катарине

У петак, 05.08.2016. године Општу болницу „Др Радивој Симоновић“ Сомбор посетили су Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина којом приликом је званично уручено 5 електричних кревета за Одељење за анестезију са реаниматологијом и интензивну терапију и интензивну негу Одељења за неурологију Опште болнице Сомбор. Средства за ову донацију обезбеђена су захваљујући Лајфлајн Чикаго, хуманитарној организацији под покровитељством Принцезе Катарине у сарадњи са др Даниел Ђурашковић и Тримедикс фондацијом.

PrincezaKatarina

Ова значајна донација званично је уручена на  Одељењу за анестезију са реаниматологијом и интензивну терапију. У обраћању др Милан Грба, директор Опште болнице, захвалио се Њиховим Краљевским Височанствима на досадашњим донацијама као и овој значајној донацији за нашу установу у вредности од 20.000 евра. Речи захвалности, у име града, упутио је и заменик градоначелника г-дин Антонио Ратковић. Престолонаследник Александар истакао је да је веома срећан када његова породица и он имају могућност да помогну установама од виталног значаја за наше грађане као и да је поносан на рад хуманитарне Фондације његове супруге, која улаже огромне напоре да помогне здравственим установама и свима којима је помоћ потребна. Принцеза Катарина је искористила прилику да директора Опште болнице упозна са активностима њене Фондације у наредном периоду а везано за едукацију медицинских радника у земљи и иностранству.

Њихова Краљевска Височанства уручили су, такође 500кг шећера Општој болници Сомбор а ову донацију омогућила је компаније „Суноко“.

Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина су у пратњи директора Опште болнице Сомбор, др Милана Грба, обишли породилиште и Дечије одељење којом приликом су уручени поклони за бебе и децу.

На крају посете обишли су и Инфективно одељење Опште болнице где им је указано на проблеме са преносом непокретних пацијената у болесничке собе које се налазе на првом спрату Одељења.